Съвети за успешни футболни залози

Съвети за успешни футболни залози

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Вие може да сте от тези, които залагат на футболни мачове, за да печелят, а може да се занимавате със залагане само като хоби през свободното време. И в двата случая вие имате една и съща крайна цел – да постигнете успех спрямо вашия букмейкър.

Футболът е игра, която предлага много непредсказуеми моменти и развития, и затова футболните залагания са много увлекателни. Но със сигурност можем да ви предложим някои съвети, следвайки които, можете да увеличите шансовете си за печалби.

Правило първо: Имайте ясна цел и увереност за това, как ще залагате и какъв залог ще направите – проверете информацията за избрания от вас отбор или отбори

Когато правите залози върху отбор, трябва да имате предвид следните фактори:

 • В каква форма е отборът – проверете не само в каква форма е понастоящем, а и как се е представил на последните мачове. За това могат да ви помогнат и ревюта на скорошни мачове с избрания от вас отбор.
 • Какви са резултатите от мачове при домакинство и при игра като гост на отбора, на който имате намерение да залагате – тъй като някои отбори се представят по-добре като домакини, а други – когато гостуват на конкуренти.
 • Каква е историята на срещите между двата отбора, които ще играят – най-често тенденцията е резултатите да се повтарят периодично, така че това също може да ви помогне при залагането.
 • Какви са последните новини за отбора или отборите, от които се интересувате – дали има играчи с контузии, липсващи поради червени картони играчи, доколко са ключови тези играчи. Важно е също така да проверите кои играчи ще сменят играчите с контузии.
 • Каква е мотивацията на избрания от вас отбор или отбори – т.е. колко важно е за тях да спечелят мача, наистина ли им трябват точки, стремят ли се да спечелят купата в дадения турнир, и т.н.
 • В колко срещи е участвал избраният от вас отбор или отбори – дали програмата им е била натоварена, защото това означава, че са вече уморени. Дали последният мач, в който са играли, ги е обезкуражил, дали следващият мач е по-важен от миналия.

Правило второ: Следвайте нашия кратък списък от съвети за успешни резултати във футболните залози

 1. Залагайте само сума, която можете да си позволите, за да не рискувате.
 2. Съставете си система на залагане и я спазвайте.
 3. Залагайте само когато коефициентите са благоприятни.
 4. Ако установите, че нямате успех в залаганията в даден ден, незабавно ги прекратете. Така няма да натрупате по-големи загуби.
 5. Не залагайте на отбор или лига, за които нямате никаква информация. (Свържете този съвет със съветите в правило първо.)
 6. Никога не изпадайте в прекалена самоувереност – футболът изобилства с непредсказуеми развития на мачовете.
 7. Придържайте се към своите решения и анализи – не се оставяйте да ви влияят други залагащи, защото така можете да сгрешите.
 8. Поддържайте архив за всички залози, които сте правили, приходите и загубите от тях. Така в случай на загуба ще можете да анализирате къде и как сте сбъркали, за да не допускате такива грешки в бъдеще.
 9. Определете кои са най-добрите печалби от залога ви при различните букмейкъри. Сравняването на приходите е много важно, особено ако правите залози от типа на множествените и колонките със залози.
 10. При колонки със залози залагайте само на най-малките възможни комбинации. При по-големите комбинации има шансове за по-големи печалби, но те се постигат много по-трудно.
 11. Не залагайте в началото на сезона – тогава нямате информация за това, в каква форма е избраният от вас отбор напоследък.
 12. По-добре се придържайте към залози върху мачове от лиги. Това отново е свързано с формата на отбора, на който искате да заложите – формата, в която този отбор е напоследък, е свързана с развитията на съперничеството в конкретната лига, в която той участва.
 13. Всеки прави грешки, и на вас може да се случи – важно е да си вземате поука от тези грешки и да я съчетавате с опита, който трупате.

И може би най-важното е да сте дисциплинирани. При залозите е съществено важно да сте спокойни, да не губите самообладание, особено ако имате голяма печалба или загуба. Във втория случай не се впускайте веднага в залози на големи суми, защото така можете да увеличите още повече загубите си. Това се отнася и за случаите, в които ви провърви с големи печалби – не започвайте да залагате прекалено често и хаотично: това също крие риск от загуби.