Aзиатски хендикап - стратегия на залагане

Стратегия на залагане при азиатски хендикап

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Азиатският хендикап е много интересен. Самото залагане с хендикап залози се радва на широка популярност, тъй като осигурява голямо покритие – всеки мач с равен резултат за хендикап (например ако отбор с -1 спечели с един гол) всъщност води до положително развитие на залога. Това означава, че всеки резултат с равен резултат за хендикап ще доведе до възстановяване на началната сума на залога. И така струва си да се възползвате от азиатски хендикап.

Една от основните стратегии при азиатския хендикап е да се следи печелившия обхват на отборите. Това, което произтича от следенето, е, че хендикап системата е такава, че дори добрите отбори трудно могат да преодолеят повече от -1 азиатски хендикап. За това допринасят редица фактори, един от които е следният: обикновено когато отборите поведат с един гол, треньорът ги сплотява, за да защитят водещия резултат. Ако даден отбор открие резултата в 70-та минута на мача, вероятно те ще заиграят по-интензивно в защитата, а противниковият отбор ще заиграе по-агресивно. Така че ако залагате извън -1 азиатски хендикап, започва да става много по-рисковано.

Но ако залагате смело, това ще ви донесе печалби, нали? Абсолютно вярно, но е вярно само когато търсите фаворити, които да преодолеят отрицателен хендикап, така че, изразено в проценти, по-добре е да играете за малки печалби.

Тук ще приведем малко обща статистика, за да подкрепим мнението си. Това е статистика за Премиер лигата за английските четири големи отбора за сезона 2011/2012 година.

Печеливши серии и губещи серии

Стратегия на залагане - азиатски хендикап

Арсенал – 11 печеливши обхвата с един гол и 8 губещи обхвата с един гол в 34 мача = 55%

Челси - 8 печеливши обхвата с един гол и 4 губещи обхвата с един гол в 34 мача = 35%

Манчестър Сити - 7 печеливши обхвата с един гол и 5 губещи обхвата с един гол в 34 мача = 35%

Манчестър Юнайтид - 9 печеливши обхвата с един гол и 2 губещи обхвата с един гол в 34 мача = 32%

Докато Арсенал се радват на висок процент за този сезон, можете да видите, че средно взето, големите отбори завършват около 1/3 от мачовете си с обхват от само един гол (печалба или загуба) края на сезона. Така че съществува около една трета шанс за печеливш обхват от един гол, дори при големи отбори. Само два отбора в горепосочената лига за разгледания сезон са завършили с повече печеливши резултати с обхват от повече от един гол, отколкото с обхват от един гол. Значи има шанс да бъдете умерени и да не е необходимо твърде много да залагате на повече от -1 азиатски хендикап.

Първо трябва да балансирате коефициентите на печалба/загуба/равен резултат, преди да започнете да разглеждате пазара на азиатски хендикап.

Отбори, играещи като гости, с между 1.7 и 2.2 при коефициенти на печалба/загуба/равен резултат са отличен избор за +1 азиатски хендикап.

Отбори, играещи като домакини, с между 1.5 и 1.7 водят до най-добри стойности за -1 азиатски хендикап Handicap.

Един от най-добрите съвети при залога азиатски хендикап е да се ръководите от ставките на букмейкърите. Те няма да ви отклонят много от очаквания резултат. Използвайте и статистика, за да направите избора си, особено средните резултати от мачовете на даден отбор като домакин и като гост. Например за даден сезон като домакини Арсенал са отбелязали средно 2.12 гола и са загубили с 0.82. Челси са отбелязали средно 2.06 и са загубили 1.25, също като домакини. Вижте разликата и ще забележите ясна тенденция за това, от къде идват обхватите от един гол.

Не се страхувайте да подкрепите аутсайдера при положителни пазари. Подкрепянето на аутсайдер, особено ако играе като гост при +1, може да допринесе за приятни малки печалби през сезона.