Общи стратегии за залагане

Общи стратегии за залагане

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Опознайте отборите си

Проучете отборите,  запознайте се с техните силни и слаби страни, резултатите при мачове, в които са играли като домакини и като гости, и ги преценете обективно. Обръщайте внимание на промените в качеството на дадения отбор от един сезон до друг, защото играчите остаряват и настъпват и други промени – трансфери на играчи, назначаване и уволняване на мениджъри. Големите подобрения или влошавания от сезон до сезон често се наблюдават в професионалния спорт.

Залагайте на мотивирани отбори

Стратегии за залози

Понякога даден отбор не играе с пълния си потенциал, а в други случаи може да играе много над нивото, показано в пълната му история – особено в мачове с критично значение. Определете колко важен е даден мач за отбора. Ако отборът вече е постигнал място в плейофите, играчите могат да се съсредоточат повече върху самите плейофи, отколкото върху настоящия мач. И обратното, ако даден отбор е изправен пред ситуация, в която трябва да спечели, за да избегне отпадане, играчите могат да са с висока мотивация. Отбор, който е решен да си върне за предишна загуба в сезона също може да е с висока мотивация.

Не се стремете да компенсирате загубите си

Когато попаднете в неизбежния период на загуби, което може да се случи на всеки, не губете самообладание и не правете често допусканата грешка да залагате по-големи суми, за да се опитате да компенсирате загубите си. Вместо това разгледайте методите си на залагане и намалете сумите, които залагате, докато започнете да печелите отново. Помнете – стремежът да компенсирате загубите си е най-голямата грешка, която можете да направите, като залагащи. След като започнете да печелите отново, увеличете малко залаганите суми, но не прекалявайте. За съжаление, както периодите на загуби, така и периодите на печалби някога свършват.

Залагайте с разума, не със сърцето си

Преценете добре шансовете на отбора, не се поддавайте на емоции. Не залагайте на даден отбор само защото ви е любим, без да вземете предвид реалните коефициенти. Бъдете избирателни и помнете, че ще намерите подходящи ситуации за залагане само в малък брой мачове. Ако всяка седмица залагате на всички мачове от Първа лига например, това е меко казано рисковано.

Качественото залагане се състои в намирането на ситуации с нисък риск и висока възвращаемост

Успешните футболни залагания изискват постигане на възвращаемост на залозите. Накратко казано, това означава да намерите по-добри от „истинските“ ??? коефициенти за селекциите си. Например ако вашата обективна прогноза за даден мач ви подсказва, че даден отбор има добри шансове за 1.30, но букмейкърите предлагат 1.50, това е предложение с добра стойност?!. В този случай съотношението между риска и възвращаемостта е в голяма степен във ваша полза, което прави отбора много добър избор.

Не се подвеждайте по общото мнение

Някои отбори винаги имат широка подкрепа сред феновете – тук ще споменем Челси и Манчестър Юнайтид. Често можете да намерите залози с висока стойност - High-value bets, като залагате срещу тези отбори,  защото букмейкърите променят коефициентите си, за да отразяват очакваните суми от общите залози. Затова аутсайдерът често е с по-добри коефициенти, отколкото той реално заслужава.

Следете контузиите

Контузии

Следете контузиите, но не прекалявайте с реакциите към тях. Преценете значението на контузения играч и качествата на заместника му. Помнете, че играчите, които сменят контузените, често са много квалифицирани и са особено мотивирани, когато сменят играч, играл в редовното време, затова често си струва да заложите на отбор, който е без най-добрия си играч. Публиката обикновено реагира прекалено емоционално на контузии, затова можете да извлечете полза от такива ситуации. Но трябва да се пазите от ситуации, в които е контузен повече от един ключов играч или е контузен капитанът на отбора или емоционалният водач.