Видове Коефициенти при Онлайн Букмейкърите

Видове Коефициенти при Онлайн Букмейкърите

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Букмейкърите предварително задават ставки, правещи оценка на всеки отделен пазар.

Целта на коефициентите е да покажат на залагащия какви са шансовете за успех.

Компаниите, обаче, никога не поставят максимален коефициент, т.е няма как да срещнете ставка 2,00 за над и още толкова за под.

Обикновено при 50% вероятност получавате около 1,90 коефициент. Останалата част се превръща в комисионна за букмейкъра. Няма световна компания, занимаваща се със законен развлекателен бизнес, която да не прибира процент от залозите на своите клиенти.

В статията ще ви запознаем с различните видове коефициенти, които се срещнат на родния пазар.

Ще обърнем внимание на методите за изчисляване на потенциалната печалба и ще отговорим на най-честите запитвания сред начинаещите в спортните залози.

Прочетете цялостната информация, защото евентуалната ви регистрация в някоя иновативна платформа може да ви сблъска с непознати за вас математически изчисления и термини.

Европейски вариант (десетични коефициенти)

Десетични коефициенти за залози

Десетичните коефициенти са популярни в Европа и Австралия. Срещат се във всички букмейкърски къщи, получили лиценз за България.

Дори за зададени по подразбиране, когато системата засече българско IP.

Ако имате проблем или се логвате от друга част на света, най-вероятно в някое от подменютата или в профила ви ще откриете инструмент за промяна на коефициентите.

Този вид ставки са изключително лесни за ползване, особено за традиционни спортове, като футбол, тенис и баскетбол.

При тях не са нужни дълги пресмятания и допълнителни формули, даващи ви потенциалната печалба. Формира се след умножение на залога ви с предложения коефициент на събитието.

Печалбата при акумулаторите се пресмята, след като се умножат всички ставки и крайното им произведение се умножи по поставения залог.

Реално десетичните коефициенти показват какви ще бъдат вашите постъпления при залог с една единица.

Нека да си представим, че залагате 20 лв за победа на Арсенал на 3,70 коефициент. Потенциалната печалба от този сингъл залог се определя по формулата:

коефициент х залог = печалба (20лв x 3,70 = 74лв)

Казано по друг начин, печелите чисти 54 лв при краен успех за Арсенал.

Стартирай с избран от теб букмейкър и печели

Дробни коефициенти

Дробни коефициенти за залози

Това е популярен метод за изписване на коефициентите в Обединеното кралство.

Ще го срещнете най-вече при конните надбягвания, които са сред водещите хазартни забавления за британци.

Разбира се, всеки онлайн букмейкър ви предлага преобразуване на коефициентите от десетични в дробни, ако това ви се стори по-удачно.

Наименованието им идва от начина на изписване, а именно чрез дроб.

Числителят показва каква ще е чистата ви печалба, ако създадете залог със знаменателя.

Така например, при дробен коефициент за победа на Арсенал 8/3 означава, че ако извършите залог на стойност 3 лева, ще добавите нетна печалба от 8 лв към своята сметка.

В случай, че избраният от вас букмейкър не предлага десетични коефициенти, то преобразуването на дробни в такива е изключително просто.

За целта трябва да разделите двете дроби и да добавите една единица. (8/3 + 1 = 3,67)

Американски коефициенти

Aмерикански коефициенти за залози

Вероятно се досещате в коя част на света са най-популярни.

За наша радост, обаче, европейските компании също са включили американски коефициенти.

Видът им не трябва да ви плаши, защото в тях няма нищо сложно.

Наричат се още “ставки на паричните линии” и показват каква сума ще спечелите при определен залог. 

Биват два типа – положителни и отрицателни, спрямо това дали са дадени за аутсайдера или фаворита.

Коефициентът е със знак плюс, ако е добър. Положителните ставки показват каква ще е нетната печалба при осъществен залог от 100 лева.

За пример ще дадем коефициента +200, който показва, че ако искате да спечелите 200 лв, трябва да извършите залог на стойност 100 лв.

Отрицателните коефициенти логично са със знак минус и се наричат “лоши”, тъй като са по-ниски и са отредени за фаворита.

Те показват колко пари трябва да се заложат, за да се постигне печалба от 100 лв. Коефициентът -400 ви дава информация, че трябва да заложите 400 лв на конкретния пазар, за да се сдобиете с постъпления в размер на 100 лв или превърнато в десетичен коефициент (-400) е равно на 1,25.

Ако все още сте начинаещи в този вид пресмятания, използвайте следните формули, за да превърнете американските коефициенти в десетични.

Положителните ставки се превръщат в европейски вариант, след като към числото се прибави 100 и крайният резултат от събирането се раздели на 100.

(K +100)/100 или за коефициент +200: (200+100)/100 = 3,00

Коефициентите с отрицателен знак се пресмятат по друга формула, тъй като те показват колко да заложим, за да спечелим дадена сума. Преобразуването се извърша, като към абсолютната стойност на числото (без знак минус) се добави и 100 и получената сума се раздели на коефициента

(К+100)/K или за коефициент -400: (400+100)/400 = 1,25

Азиатски коефициенти

Тези видове математически изчисления са налични само в азиатските букмейкъри.

Методите на пресмятане не са сложни, но поради наличието на други по-популярни видове, няма как да се наложат на европейския пазар.

Не ви препоръчваме да се насочвате към азиатски онлайн компании за спортни залози, тъй като не са особено сигурни и акаунтът ви ще бъде под постоянна заплаха.

Все пак, за да обогатите общата си култура на тема залози, ви предоставяме най-използваните азиатски ставки.

Хонгконгски

Наподобяват десетичните коефициенти, като разликата е в това, че не включват самия залог. Десетичният коефициент 3,50 е равен на хонгконгския 2,50.

Индонезийски 

Ще откриете голяма прилика между тях и американските ставки, тъй като в отрицателен вид показват какъв трябва да е залога за печалба от една единица, а при знак плюс колко печелите със залог 1.

Малайзийски

Това е най-трудния за обяснение вид, тъй като няма свой еквивалент сред популярните коефициенти. По точно малайзийските са в пълна противоположност на американските. Те отново имат знак плюс и минус, но тук отрицателните са положителни в американския вариант и обратно.

За какво да бъдем внимателни?

Коефициентите са най-ясния показател, затова какви са очакванията за самата среща.

Те ще ви дадат отговор на много въпроси и ще ви насочат към правилния залог.

Препоръчително е да следите движението на коефициентите и да се информирате, ако е имало предишни спадове или покачвания.

Не е желателно да извършвате залози на пазар, чийто коефициент рязко се е покачил.

Букмейкърът вероятно е получил допълнителна информация от свой източник, подсказваща за неблагоприятния развой на събитието.

Не позволявайте на коефициентите да влияят изцяло на залаганията ви.

Съобразявайте се с тях само дотолкова, доколкото да пресметнете своите потенциални печалби и да определите, дали залогът ви има стойност.

Спортни Залози