Всичко за Азиатския хендикап

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Може би сте чували мнения колко трудно е да се разбере основата на този вид залагания. Спокойно, не е нужно да сте математически гений, за да вникнете детайлно в азиатския хендикап. Гарантираме ви, че след изчитането на този материал ще го използвате свободно, без притеснения.

Същност

Откриваме множество положителни страни на азиатския хендикап. Това е пазар, който ви дава свобода, високи коефициенти и преимущество. “Хендикап” е термин, използван в света на онлайн залозите, който дава предимство на единия от двата отбора. Има европейски вариант, различаващ се по много признаци от азиатския.

Докато при европейския има три опции за залог, азиатския ви ограничава до две събития. Грешно е да се твърди, че равенството не участва в азиатските хендикапи, тъй като то може да ви донесе цели или частични загуби и печалби. Още тук трябва да споменем, че този пазар ви носи по-солидни печалби в сравнение със стандартните залози за краен изход. Дори опциите да изглеждат напълно еднакви, коефициентите на обикновения пазар за победител заплащат около 90%, а тези на азиатския хендикап над 95%. Разликата е огромна, което води до значително по-високи ставки.

Като предимство, няма как да не изтъкнем възможността за връщане на заложени средства или частични печалби. Тази опция се среща само тук и при ДНБ (равенство няма залог). Малко по-надолу че получите информация кога може да си върнете залога и по какъв начин се осъществяват изплащанията, при частичен успех, в различните букмейкърски къщи.

Видове азиатски хендикап за победител

къде да залагаме на азиатски хендикап

Азиатският хендикап се използва за различни събития, като корнери, картони, голове, но най-разпространена е употребата му в залозите за победител. Участва под различни формирования, които ще разгледаме детайлно, за да вникнете изцяло в смисъла му.

Азиатският хендикап се изписва с цифри, пред които може да срещнете плюс или минус, в зависимост кой отбор получава предимство. Както вече споменахме, тук има само две възможности, за разлика от европейския хендикап.

Линиите за победител са различни, като започват от минус за фаворита и достигнат до положителни стойности за аутсайдера, т.е към крайния резултат прибавяте съответното число. Друга разлика, спрямо европейския хендикап, е наличието на отрицателни и положителни стойности за един отбор.

Хендикап 0.0

Стандартен вариант, използван най-вече при равностоен сблъсък. Тогава коефициентите са почти идентични. Напълно отговаря на равенство няма залог, с разликата, че тук ще получите по-високи ставки. Печелите при победа за вашия отбор, а при равен резултат залогът ви се умножава по коефициент 1,00.

За пример ще дадем среща от предстоящото световно първенство. Коефициентът за азиатски хендикап 0.0 на Португалия е 3,30, а този на Испания 1,33. Ако заложите 10 лв на португалския тим, печелите 33 лв. При равен, обаче, заложените 10 лв се връщат обратно в сметката ви. Победа за Испания означава, че залогът ви е бил неуспешен.

Хендикап 0.25

Тук вече навлизаме в хендикапите, които биват два вида – с плюс и минус. Нека да започнем от положителния вариант. При него преимущество получава госта. Ако вашият отбор спечели срещата, залогът ви се умножава по дадения коефициент, но при равенство ситуацията е малко по-различна. Половината ви залог се оказва успешен, а другата половина се връща. Т.е при заложени 10 лв на АХ +0.25 при коефициент 2,20, 5 лв се връщат, а останалите 5 лв се умножават по 2,20.

Пазарът със знак минус е почти идентичен. Разликата е, че при равен резултат, получавате обратно половината сума, но останалата се оказва губеща.

Хендикап 0.5

Изключително популярна опция за залог, тъй като в голяма част от срещите има изявен фаворит. Този азиатски хендикап дава предимство с половин гол на отбора, на когото сте заложили. Лесен е за обяснение, тъй като тук няма частични печалби и загуби. При +0.5 печелите в случай на победа или равенство на вашия тим, но при -0.5 залогът ви е печеливш само при победа.

Хендикап 0.75

Да, има още една половинка, която ще срещнете в листата с азиатски хендикапи. Някои букмейкъри я бележат, като “0.5,1.0”, а други използват стандартното наименование, както сме го задали ние – 0.75. При този пазар говорим за по-сериозно предимство. Има три начина на изплащане. При +0.75 печелите цялата потенциална печалба в случай на победа или равен резултат за тима, на когото сте поставили залога. Минимална загуба на отбора ви води към частичен неуспех, т.е губите половината залог. Загуба с 2 или повече гола означава, че трябва да се разделите с цялата заложена сума.

Ето един нагледен пример: Заложили сте 10 лв за +0.75 на Милан на коефициент 1,75 срещу Ювентус. При резултат 3:2 в полза на Юве, вие губите само 5 лв. Ако срещата бе завършили при 2:2, щяхте да спечелите, но при резултат 4:2, загубата щеше да бъде пълна.

Отрицателният вариант на този пазар може да ви донесе частичен успех. Това се случва при победа с 1 гол на вашия отбор. Цялостен успех, обаче, е достижим само при победа с две или повече попадения. Ако трябва да вземем същия пример от по-горе, но със залог -0.75 за Ювентус, означава, че щяхте да достигнете до частична печалба. В тази ситуация коефициентът се умножава по половината залог.

Хендикап 1.0

АХ 1.0 е лесен за изчисляване, тъй като прибавяте единствено един гол към крайния изход на срещата. Така например, АХ +1.0 ви носи печалба при равен или победа за вашия отбор, докато минималната загуба означава връщане на залога. Губите изцяло фишът, ако отбора ви допусне поражение с два или повече гола разлика.

АХ -1.0 се използва за фаворизираните отбори, които се очаква да постигнат убедителна и резултатна победа. Опцията става печеливша при успех с поне 2 гола разлика. Получавате обратно заложената сума, ако вашият отбор надделее с минимална разлика.

Азиатският хендикап за краен изход има още много разновидности, като се следва тази последователност от четвъртинки. Следващата стъпка е 1.25, след това 1,5 и т.н. За двубои с изявен фаворит е възможно да срещнете хендикап -3.5, носещ печалби при победа с минимум 4 гола разлика.

Други събития с включен азиатски хендикап

азиатски хендикап

Освен за краен изход, ще откриете азиатски хендикап за корнери, картони и голове. В повечето букмейкъри е под наименованието гол линия. Логиката на изчисляване е същата, както при пазара за краен изход, като отново участват четвъртинки.

Гол линия Над/Под 2.0

Над 2.0 е полезна алтернатива за ниско резултатни първенства, която значително ви подсигурява. Залозите са печеливши при 3 или повече попадения, а при точно 2 гола получавате залога си обратно. Губите, ако има 0 или 1 гола в мача.

Под 2.0 следва обратната логика. Печалби се изплащат, ако в срещата има 0 или 1 гола. Залогът се връща, ако има точно 2 гола, а при 3 или повече попадения, залозите са губещи.

Гол линия Над/Под 2.25

Тук в игра влизат отново частичните печалби и загуби. Над 2.25 означава, че печелите само, ако има 3 или повече гола. Ако има точно 2 реализирани попадения, губите половината залог. 0 или 1 гола в мача означава, че букмейкъра ще прибере цялата сума.

Под 2.25 изплаща два вида печалби. При 0 или 1 гола в мача, залозите ви са изцяло печеливши, докато при точно 2 гола печелите половината залог. 3 или повече попадения ви носят загуба.

Гол линия Над/Под 2.5

Този пазар не се нуждае от допълнително разяснение, тъй като е идентичен на обикновената гол линия. За печеливш залог на “над” се нуждаете от минимум 3 гола, а при “под” в срещата не трябва да се реализират повече от 2 попадения.

Гол линия Над/Под 2.75

Среща се още, като над/под 2.5,3.0. Над 2.75 е печеливш при 4 или повече гола в срещата. При точно 3 попадения печели половината залог, а при 0, 1 или 2 гола губите.

Залозите на под 2.75 носят успех при максимум 2 гола. Ако има точно 3 гола, половината залог е губещ. Повече от 4 попадения означава, че залозите ви са изцяло губещи.

Заключителни съвети

Надяваме се, че тази статия ви даде отговор на основните запитвания, които може да възникнат при използването на азиатски хендикап. Трябва да сте наясно с всички опции, за да успеете правилно да подберете най-добрата сред тях.

Азиатският хендикап, за разлика от европейския, съдържа значително повече събития. За даден отбор ще срещнете както положителни, така и отрицателни пазари. Азиатският хендикап е подходящ за залагащи на различни принципи. Част от опциите носят високи коефициенти и се препоръчват за търсещите изненади, докато при други, има изключително ниски ставки, с минимален риск.

Съветваме ви предварително да направите анализ на мача и след това да се насочите към азиатските пазари, за да не се влияете от фаворизирането на някои отбори. Букмейкърите също може да сгрешат в изчисляването на хендикапа и да поставят фалшиви фаворити.

Бъдете внимателни с азиатския хендикап на живо, тъй като в тези случаи той не се влияе от текущия резултат, а изчисляването му започва от 0:0, т.е залагате за развоя до края на мача.

Залагания на азиатски хендикап може да извършвате в най-популярните платформи за онлайн залози на родния пазар. Най-голямо е изобилието от азиатски пазари в bet365. Ефбет и Уинбет също следват тази тенденция, като непрекъснато увеличават бройката им, но до този момент се фокусират главно върху хендикапа за краен победител.

Спортни Залози