Изкуството да разчиташ спортна статистика

Изкуството да разчиташ спортна статистика

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Как се изгражда бизнес върху основата на числови вероятности? Възможно ли е да се долови алгоритъм в спорта? Потърсихме отговорите от Боян Найденов и Цветомир Найденов – собствениците на най-големия български онлайн букмейкър ефбет.

Как се определят коефициентите

Големите бетинг компании като efbet имат екип от многобройни трейдъри, които денонощно следят стотици мачове в различни спортове и първенства наведнъж. Трябва да са гъвкави и да преценят оптималните вероятности за развитие на срещите за части от секундата. За да изградят способността за светкавични реакции, те имат зад гърба си сериозни познания и разполагат с подробни статистики: на първенствата през годините, на история на срещите между конкретните съперници, на представянията на ключовите играчи и т.н.

Сред служителите на тази позиция в ефбет има както математици, така и бивши спортисти. Според собствениците на ефбет обаче, за да си добър в професията, е необходимо не само да имаш нужните фактологически познания, но и да носиш у себе си тръпката към играта.

Възможно ли е това да се прави без софтуерна помощ

Във всеки момент онлайн платформата предлага хиляди опции за залози, като повечето от тях са live, тоест, актуализират се в реално време спрямо динамиката на съответната среща. В платформата на ефбет можете да откриете футбол, баскетбол, волейбол, тенис, хокей на лед, бойни спортове, тенис на маса, ръгби, дартс, както и все по-модерните електронни спортове. В зависимост от спецификите на съответната дисциплина пазарите може да включват залози на общ победител, победител за отделните части, точен резултат, брой нарушения, брой геймове, различни хендикапи и т.н.

За да контролират цялата тази информация екипите на бетинг платформите използват специален софтуер. Що се отнася обаче до потребителите, собствениците на ефбет са се погрижили да предоставят и на тях възможно най-добра и подробна информация, въз основа на която да изградят свои стратегии при залозите. В специален раздел има подробна статистика за различните спортове.

Може да я откриете в менюто най-долу на сайта. Там са събрани данни от различните години по първенства, отбори, играчи, история на срещите и др. Обратната връзка от посетителите на платформата сочи, че това е една от най-полезните секции.

Боян Найденов и Цветомир Найденов за успеха на бизнеса си

Собствениците на ефбет са наясно, че именно качествената информация и възможността да я разчиташ и използваш правилно е ключът към успеха в повечето начинания. Още преди хазартът да стане техен семеен бизнес, те си спомнят как баща им (бизнесмена Стефан Найденов, основател на „Еврофутбол“) години наред е водел в една тетрадка статистики на английското футболно първенство от първа до четвърта дивизия, както и на коефициентите на единственото тогава Тото 1. В последствие, когато именно футболните резултати се превръщат в професия на Найденови, братята използват наученото – винаги да следят тенденциите и да се възползват от тях.

Именно така Боян и Цветомир Найденови започват своя бизнес с онлайн залагания. Именно те са първите в България, които забелязват през 2002 – 2003 г., че залозите чрез интернет започват да стават все по-популярни в Европа. По това време у нас никой не взима тази ниша на сериозно и дори колеги от бранша се шегуват с тях, че ще похарчат парите си за инвестиция в такъв проект напразно. Но ето че днес ефбет е най-голямата родна онлайн платформа у нас. Важно е да използваш информацията, с която разполагаш, и на база на нея да действаш спрямо интуицията си, убедени са собствениците на родния хазартен лидер.