Акумулаторни залози в Betfair

Акумулаторни залози в Betfair

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Залаганията са не само любимо занимание през свободното време за спортните запалянковци. Те носят и печалби при добър избор на стратегия за залагане. Но ако залагате единично, само на една среща, няма да реализирате голяма печалба. Разбира се, тогава и рискът за залога ви е малък.

Как се постигат по-големи печалби? Трябва да заложите на сигурен коефициент или на висок коефициент с риск. Но в първия случай трябва да заложите голяма сума, за да реализирате голяма печалба. Във втория случай ще получите печалба, ако залогът ви спечели, но от друга страна, ако загуби, и загубата ви ще бъде голяма.

Затова тук ще разгледаме начин за комбиниране на селекции в множествен залог, или акумулатор. Ще разгледаме и видовете акумулатори.

Акумулаторни (ACCA) залози

accumulator betfair

Първо трябва да уточним, че акумулаторни залози можете да правите само в секция Спорт. Ако залагате в секция Борса, там можете да правите само единични селекции.

Комбинирайте селекции от различни спортове, различни срещи и различни пазари, като ги избирате, а те ще се появят във фиша ви. Можете да избирате от всички спортове в секцията, дори от На живо. Веднага щом изберете коефициента на пазара, който ви привлича, селекцията ще бъде добавена във фиша.

Когато залагате на комбинации от селекции, трябва всичките ви залози да са верни, за да спечели целият ви фиш.

По-подробно за фиша

Ако сте играчи с опит в Betfair, знаете, че намирате фиша вдясно,. Можете да го скривате или да го показвате – за това ще ви служи бутонът Фиш. Тук се отразяват всички направени от вас селекции, с подробности: кое е спортното събитие, какъв коефициент и какъв пазар сте избрали. Към всяка селекция ще видите поле, в което да въведете сумата на залога си. За отделните събития можете да залагате различни суми. След въвеждане на залога за срещата системата ще ви покаже и потенциалната печалба за избрания залог.

След като направите селекциите си, изберете жълтия бутон Постави залози. Ако не сте доволни от така получената група селекции, можете да изберете бутона за изчистване на фиша.

Тук ще намерите и възможност за приемане на коефициенти по време на залагане – така ще можете да потвърждавате залози и след като веднъж сте ги направили, дори коефициентите за тях да са намалени.

Обърнете внимание на Cash Out и ACCA EDGE, които също са налични във фиша. Ще ги опишем малко по-долу. С тях ще намалите рисковете при множествените залози.

Видове множествени залози

Можете да изградите залагането си и на основата на системи. Тези системи ще зависят от броя на селекциите, които сте добавили във фиша. Mожете да заложите на двойни, тройни колонки, или да използвате системите Янки и Късметлийските 15.

Системите са акумулаторни залози с по-малък риск. При тях не е необходимо да познаете всички селекции, за да спечели залогът ви. Предимството на системите е в покриването на голяма степен от риска. Така се увеличава вероятността за печалба. Янки е система, при която имате четири селекции, шест двойни, четири тройни и четворен акумулатор. Късметлийските 15, познати и като Lucky 15, включват 15 прогнози с 4 селекции: четири единични, 6 двойни, 4 тройни и един четворен акумулатор. Печалбите при тази система са както следва: при само един познат залог коефициентът, който ще получите за него, ще бъде двоен, а при познати четири ще получите 10% отгоре.

Как можете да намалите рисковете при множествени залози

acca edge подсигуряване

Имате две възможности, които ви предоставя Betfair за подсигуряване срещу загуби. Едната е спиране на залога, когато усетите, ще залогът ви няма да се окаже верен, или ако искате да се застраховате срещу загуба на целия залог. Тази възможност е известна още като Cash Out. Чрез нея ще можете да изтеглите печалбата преди последния мач, ако първите ви селекции се окажат успешни. Изтегляйки печалбата за първите печеливши срещи, преди да е приключила последната среща, вече ще поемете по-малък риск, ако селекцията ви за тази среща се окаже неуспешна.

ACCA EDGE е застраховка, с която общият ви коефициент ще бъде намален, но ще можете да върнете част от парите си, ако само една от селекциите ви не е успешна. Тази възможност се предлага само от Betfair.

И двете възможности се намират във фиша. Използвайте ги. Те са много подходящи, ако залагате на живо, защото при такива срещи коефициентите се менят много бързо. Ако отбележите, че сте съгласни с такива промени, няма да е необходимо да променяте залога си отново всеки път след промяната в коефициентите.