Верификация

Верификация на Betfair акаунт

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Верификация означава проверка и е стандартна процедура за онлайн букмейкърите. Тук ще опишем проверката на личните ви данни и адреса ви в Betfair, как се извършва тя и какви документи трябва да представите. Това е част от процедурата Know Your Client - “опознай клиента си“. Освен събирането на лични данни Betfair трябва да установи, че сте навършили 18 години и имате право да се занимавате със залагане. След успешното приключване на верификацията за дадения клиент букмейкърът ще ви предостави достъп до всичките си продукти.

верификация бетфеър

Трябва да спазите срока за верификация

Чрез верификацията Betfair установява самоличността ви. Но ако в срок от 30 дни след регистрирането ви не изпълните изискванията за верифициране и не предоставите необходимите документи за доказване на лични данни и адрес, букмейкърът може постави някои ограничения за сметката ви и дори да преустанови акаунта ви.

Необходими данни при предоставяне на документите

Когато предоставяте сканирани копия от документите си за верификация, трябва непременно да посочите потребителското си име или номера на вашата телефонна сметка. Това улеснява и ускорява обработването на данните. 

  1. Копие от какви документи можете да предоставите за верификация на личните данни

За да удостоверите личните си данни, можете да изберете документа, от който да изпратите сканирано копие. За България тези документи са лична карта, международен паспорт и шофьорска книжка.

  1. Копия от какви документи можете да предоставите за верификация на адреса ви

За да потвърдите адреса си, можете да изпратите един от следните документи:

  • сметка за платени комунални услуги
  • копие от банково извлечение
  • данъчна квитанция

За всеки от тези документи важи изискването да е с дата не по-рано от 6 месеца преди верификацията.

  1. Копия от банкови карти или извлечения

Тук можете да предоставите копие на дебитна или кредитна карта, но при сканирането закрийте номера на картата; трябва да се виждат само последните 4 цифри и срокът на валидност на картата. Можете да изпратите и банково извлечение от сметка в Betfair чрез дадената карта.

Трябва да предоставите по един документ от горните три категории

За пълната верификация е необходимо копие от един документ от всяка от горните три категории. След като ги изпратите, служителите на букмейкъра ще сравнят данните ви с данните, които сте въвели при регистрацията.

Изисквания към сканираните копия на документи

  1. За всички документи, които използвате за верификация, важи изискването копията да са ясни и четливи.
  2. Те трябва да съдържат всичките ви потребителски имена или да имат телефонен идентификатор на сметката. Това улеснява обработката им.
  3. Форматите, в които се приемат сканираните документи,  са JPEG и GIF.
  4. Обемът на копията, прикачени към имейл, ако изберете този начин на предоставяне, трябва да е максимум 5 MB.

Начини за предоставяне на документите

верификация по имейл

Начините за предоставяне на документите са чрез имейл или чрез защитено качване от вашата сметка в Betfair.

За изпращане на сканирани копия по имейл използвайте адреса Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Защитеното качване се извършва от Моята сметка, след това избирате Данни за сметката, откъдето трябва да изберете Качване на документ. Използвайте бутона за избор на файлове. Максималният обем на ъплоудваните файлове е 7 MB. Тук ще видите и поле за коментар, където можете да въведете коментарите си във връзка със заявката. След това натиснете бутона за изпращане.

След успешното приключване на верификацията служителите на Betfair ще ви уведомят за това. Тази процедура е еднократна и след като бъде приключена успешно, няма да се наложи да я преминете втори път.

Верификацията на личните данни гарантира сигурност на профилите на клиентите в Betfair. Чрез предоставянето на висококачествено, ясно копие на документ със снимка се доказва не само самоличността, но и възрастта. Законът забранява на лица под 18 години да участват в залагания и Betfair спазва стриктно тази забрана.