Борса за залози в Betfair

Борса за залози в Betfair

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Как да залагаме на борсата на Betfair и какви видове залози можем да правим

Как да залагаме на спортна борса?

Предимството за играчи в Betfair е това, че онлайн букито предлага и борса за залози, на която можете да залагате срещу други играчи, избирайки срещи от най-популярните спортове. Това е не само разширяване на възможностите за залагане, но и получаване на възможности за по-високи коефициенти, следователно и за по-големи печалби. Така можете да покажете колко са верни преценките ви, премервайки сили с други играчи. Това е първата борса за залози, която предлага такива възможности в онлайн пространството, така че ако смятате да залагате на нея, сте направили много добър избор. Тук букмейкърът ще бъде само посредник, а вие и другите играчи ще можете свободно да залагате едни срещу други. Какво по-вълнуващо и интересно от това? А като добавим и възможността за печалби, перспективата става още по-привлекателна. Betfair ще вземе само малка сума като комисиона, 5%.

Започнете играта си на борсата на Betfair

спортна борса

Първо регистрирайте акаунт в сайта, направете първия депозит и вече можете да се възползвате и от началния бонус за спортната секция, освен ако сте използвали електронните портфейли Skrill или Neteller: тогава няма да получите този бонус. Ако вече имате регистриран акаунт, просто трябва да влезете в него.

Следващата стъпка, за да влезете в борсата, е да я отворите от линка, който ще намерите най-горе, вляво. На началната страница на борсата са показани някои от предстоящите най-популярни срещи, на които може да се залага. Срещу всяка среща е посочен коефициентът за крайния победител в дадената среща. Ще ви направи впечатление, че коефициентите са в сини и розови квадратчета. Сините квадратчета са за залози ЗА, а розовите – за залози СРЕЩУ. Ще имате синьо квадратче и розово квадратче за всеки знак – 1, Х, 2. Там можете да попълните вашата прогноза.

За да можете да направите залога си наистина, той трябва да  бъде посрещнат. Това ще стане, когато друг играч даде друга прогноза на същата цена като цената, която сте предложили. А ако залогът ви е посрещнат предварително, той ще се активира веднага.

Понякога се налага да се изчаква повече време, докато друг играч посрещне залога ви, но не се безпокойте, че това няма да се случи, тъй като на борсата има много голям брой играчи, които следят предложенията и преценяват кои залози да посрещнат.

И така, ако прогнозата ви е успешна, вие ще спечелите залога, а опонентът ви ще загуби. Още при въвеждането на сумата, която искате да заложите, системата ще изчисли автоматично каква е печалбата ви и ще я покаже към пазара за крайния резултат.

Залогът ЗА и кога е добре да изберете тази опция

залози борса

След като сте избрали спортната среща и направите залог ЗА, ще видите вдясно на екрана фиш, където в полето Облог трябва да въведете сумата на залога си. Ще видите изчислена и евентуалната печалба, както вече отбелязахме. След това натиснете жълтия бутон Заложи.

Залозите ЗА са добри варианти за срещи, за които сте по-сигурни за прогнозата си. Но и тук е добре да прецените и коефициентите – те ще определят печалбата ви.

Тъй като залозите СРЕЩУ са по-трудни, може би ще се запитате дали е задължително да правите и двата вида залози. Не, не е задължително, така че докато придобиете увереност, се придържайте само към залагане ЗА.

Залогът СРЕЩУ

Това е много привлекателен вид залог за играчите, тъй като е по-труден и представлява по-голямо предизвикателство. Препоръчваме ви да не го пробвате, ако сте начинаещи. Изчакайте, докато придобиете опит с по-лесния вид залог, ЗА.

Ето как трябва да се направи залогът СРЕЩУ: при дадена среща можете да заложите СРЕЩУ да спечели даден отбор или играч. Това означава, че при загуба на отбора или играча или при равен резултат ще спечелите, а вашите опоненти, които са поставили залог ЗА този отбор или играч да спечели, ще загубят.

Във фиша, в полето за сумата на залога, ще трябва да напишете колко желаете да спечелите, а след като въведете тази сума, срещу нея ще видите какво е вашето задължение, тоест каква сума трябва да заложите, за да направите залога. Тази сума е значително по-голяма, което изначава, че ако възнамерявате да залагате СРЕЩУ, трябва да имате депозирана значителна сума в сметката си. Трябва непременно да се подготвите в това отношение.

Посрещането на залозите

За всяко събитие ще има залози ЗА и по-рядко СРЕЩУ. Броят на залозите като общо цяло е голям, така че много бързо ще бъдат посрещнати повечето залози. Както казахме, ако коефициентите, предложени за дадена среща от дадени играчи, са прекалено високи, те ще бъдат или покрити след повече време, или ще останат непокрити. Нормално е общата сума на залозите ЗА и общата сума на залозите СРЕЩУ да не са еднакви, така че е нормално да има и някои непосрещнати залози.

Можете ли да залагате на живо на борсата на Betfair

на живо

Срещите на живо и съответно залаганията на тях са особено изкушаващи, тъй като коефициентите при тях се променят непрекъснато. Това е още една възможност да разнообразите залагането си на борсата на букмейкъра. Уловете момента, когато вариантът е привлекателен за вас, и направете залога си, за да си гарантирате сигурна печалба.

Тук освен че бързината на посрещане на залозите е по-голяма, но и коефициентите са по-атрактивни, което добавя към емоциите за играчите.

Търгуване с коефициенти на борсата за залози

Вече уточнихме, че на борсата Betfair ще бъде просто посредник, а вие ще играете срещу други реални играчи. След като определите даден коефициент за залога си, ще трябва да изчакате друг играч да посрещне залога. Тоест ще бъдете един вид букмейкър, тъй като ще търгувате с коефициента.

Тук обаче трябва да действате умерено и да не предлагате нереално високи коефициенти, защото е много вероятно тогава да не дочакате залогът ви да бъде посрещнат. А ако коефициентът е умерен, може да бъде посрещнат от повече от един играчи. Горе-долу правилото е да разгледате пазарите, да видите какви са коефициентите, и да предлагате стойности близки до тях.

Предизвикателствата, които могат да ви изкушат след придобиване на опит

Търгуването с коефициенти може да ви изкуши да усъвършенствате уменията си и да проучите възможните стратегии за постигане на успех. Онлайн ще намерите достатъчно информация, а има и книги, посветени на темата, които да ви помогнат в това начинание.