Betano българия
Залози Права колонка

Залози Права колонка

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Съдържание:

Почитателите на онлайн залозите имате пред себе си няколко различни метода по които да сформират своите залагания: сингъл и права колонка. Залозите права колонка, наричани още акумулаторни или множествени са може би най-популярните видове залози, тъй като те могат да донесат на клиентите огромни печалби с ниски суми за залог. Това е така, защото множествените залози могат да съдържат в себе си много събития, като техния коефициент се умножава и така общата ставка на талона става голяма, което пък от своя страна дава шанс на играчите да поставят по-малко пари на него.

Това ревю ще бъде на тема “Залози Права колонка” и ще се опитаме да ви помогнем с тяхното разбиране, като ще разгледаме абсолютно всичко около тях и техните тънкости.

Какво е Права колонка/ Акумулаторни залози

Както вече споменахме, това са най-играните залози в световен мащаб, поради възможността за големи печалби акомпанирани от ниски суми за залог.

Акумулаторните залози включват в себе си 2 или повече събития, чиито коефициенти се умножават и така се получава общия такъв на фиша.
Желаещите да спечелят е нужно да познаят успешно напълно всички селекции в техния талон, като при само една грешка то абсолютно целия фиш ще бъде зачетен като провален. Именно поради тази причина трябва изключително добре да разучите срещите които смятате да добавите във фиша си и да ги подберете правилно.

Често срещани синоними на този вид залози

При различните букмейкъри, този тип залози имат различни наименования. Сред най-често срещаните наименования освен “права колонка”, ще попаднете още и на “множествени залози”, “акумулатор”, “акумулаторни залози” и още.

Примери за множествени залози

Голяма част от залагащите не знаят, че акумулаторните залози се разделят на няколко вида, всеки с различни специфики и особености. По-долу ще разгледаме основните типове множествени залози, както и примери за тях.

Двойни залози

Това е най-лесният от всички множествени залози, тъй като съдържа в себе си само две събития, като трябва да познаете успешно и двете ако желаете печалба.

Пример

Клиентът залага на две тенис селекции: Джокович да победи Вавринка, както и Надал да надиграе Монфис. Ставките на двете събития се умножават една с друга, както и със заложената сума. Ако искате да сте от печелившата страна трябва да се надявате и двата ви залога да бъдат успешни, ако не в противен случай ще изгубите всичко.

Тройни

Този тип залог включва 3 отделни събития, като отново и трите трябва да бъдат познати успешно, за да спечелите фиша си.

Пример

Залагате на три футболни срещи които комбинирате в един единствен талон. Техните коефициенти отново се умножават един с друг и съответно със сумата на фиша и така образувате общата потенциална печалба. За да я достигнете обаче е нужно и трите събития да излязат така както сте “предрекли”.

4-кратен залог

Този тип залог е още по-сложен, като тук е нужно да познаете цели 4 отделни селекции ако желаете да се намерите от печелившата страна след края на събитията.

Пример

Комбинирайки четири отделни селекции коефициента определено ще бъде висок, като добавяйки към него и заложената сума, то определено ще бъдете изключително щастливи ако успеете да предвидите правилно всяка една от тях.

Трикси

“Трикси” е един от по-сложните видове множествени залози, тъй като той включва в себе си 3 селекции, за които ни предлага 4 залога. Всеки залог се състои от 3 двойни и един троен такъв, като тук е нужно две от трите събития да бъдат успешно познати.

Пример

В случай, че заложите на 3 събития и познаете две от тях, то взимате частична печалба. Ако пък познаете само едно от тях, то залогът ще се води “губещ” и няма да спечелите нищо. Последният вариант е да познаете и 3-те селекции, което пък ще ви осигури пълната печалба.

Лъки 15

Този залог е наистина за майсторите на спортните залагания, като е изграден от 4 селекции с които е нужно да направите 14 залога - сингъл, двойни, тройни и 4-кратни. Ако желаете да бъдете на печалба ще е нужно да познаете поне 3 от 14-те ви залога, но колкото повече успеете да предвидите, толкова по-голяма ще бъде наградата ви.

Голиат

За най-големите оптимисти при спортните залози има и още по-голям акумулаторен такъв, а именно “Голиат”. Той е съставен от 8 селекции и 247 залога, като в тях имате всякакъв тип: двойни, тройни, 4-кратни, 5-кратни, 6-кратни, 7-кратни и 8-кратни. Както при “Лъки 15”, колкото повече познати залози имате, толкова по-добра и висока ще бъде сумата която ще спечелите.

Стъпки за създаване на акумулаторни залози онлайн

Множествените залози могат да бъдат открити при абсолютно всички онлайн букмейкъри. Въпреки, че при някои от тях може да има разлики в тяхното създаване и сформиране, то най-често навсякъде метода е един и същ.
В долните стъпки ще видите как да създадете залог “Права колонка” стъпка по стъпка.

Стъпки за създаване на права колонка

  1. Стъпка 1: Oтворете желания от вас букмейкър и влезте в спортна му секция за залози;
  2. Стъпка 2: Изберете събитията които искате да добавите към фиша си, като кликнете върху исканата от вас селекция;
  3. Стъпка 3: Избирайки 2 или повече събития и селекции от тях, автоматично ще превърне талона ви от “сингъл” такъв в “множествен”;
  4. Стъпка 4: За да поставите сума, трябва да я въведете в полето под фиша ви, като той може да има отделно поле в зависимост от големината на талона - “тройни”, “4-кратен”, “5-кратен” и т.н.;
  5. Стъпка 6: Поставете желаната от вас сума и пуснете фиша в платформата за залози на дадения букмейкър.

Как се изчислява стойността на залога и печалбата от множествени залози

Тъй като в сайтовете за залози обикновено пресмятането на стойността на фиша става автоматично като просто добавите нова селекция в него, то доста от почитателите на залозите не знаят метода по който това се случва.

Изчисленията на фишовете и техните коефициенти и суми, въпреки че първоначално изглежда доста сложно, то никак не е такова. При залозите “Права колонка”, коефициентите на всяка избрана селекция се умножават една с друга оформяйки общия коефициент на талона. След това общият коефициент бива умножен и със залаганата от вас сума, като по този начин пък се оформя и евентуалната максимална печалба от вашия залог.

Пример за изчисления на алумулатори

В случай, че сте създали фиш с 3 селекции всяка имаща коефициент 1.60, то за да изчислите общия коефициент на талона е нужно просто да ги умножим една с друга: 1.60 х 1.60 х 1.60 = 4.096 обща ставка.

Ако пък желаете да видите колко ще бъде и максималната ви потенциална печалба, просто умножете 4.096 по сумата на залога - например 5 лева. Това означава, че печалбата ви може да достигне сумата от 4.096 х 5 = 20.48 лева.

Топ съвети за залагане на права колонка

Търсете събития с ясно изразен фаворит

Тези селекции често са с доста ниски коефициенти, но това е така защото почти сигурно ще ви донесат успех. В случай, че желаете да направите такъв тип залог, то най-добре заложете по-голяма сума, което ще ви донесе и по-голяма печалба при правилно предвиждане на събитията.

Разнообразявайте фиша си с различни маркети

Освен добре познатите залози за краен победител или равенство в срещите, то можете да добавите и още много и най-различни пазари с които да разнообразите фиша си и да покачите неговия коефициент. Всеки спорт има своите най-популярни маркети като при най-търсения спорт за залози - футбола те са: “гол/няма гол”, “над 2,5 гола”, “голмайстор в срещата” и тн.

Използвайте инструментите и функционалностите на букмейкърите

Бетинг компаниите предлагат в своите платформи за залози някои доста полезни услуги, като: “Кеш Аут”, “Статистика”, “Залози на живо” и “Живо предаване”. Използвайки ги, можете да улесните своите залози и да увеличите шансовете си за успех.

Открийте букмейкъра с най-добри коефициенти и спортни предложения

Всеки букмейкър разполага с различни коефициенти за своите спортни събития и пазари. Именно поради тази причина е добре да разучите кои от тях предлагат най-добрите спортни оферти и да им дадете шанс.

Странете от големите множествени залози

По-рано споменахме, че е възможно да направите огромни акумулаторни залози, но това сериозно ще се отрази на шансовете ви за печалба. Колкото повече събития и селекции съдържа един фиш, толкова по-малка е вероятността да познаете всички правилно и да спечелите. Точно поради това най-добре е да избягвате огрмните множествени залози и да се придържате до максимум 5 или 6-кратни такива.

Букмейкъри и инструменти за залагане права колонка

Всеки един букмейкър предлага на своите клиенти страхотни инструменти, функции и услуги, които те могат да използват, за да направят своите залози по-приятни и лесни.

Сред тези инструменти ще видите добре познатите: “Затвори залог” и “Статистика”, но също така и някои не толкова популярни като - “Създай залог”.

В таблицата отдолу ще видите какви услуги предлагат водещите бетинг компании в страната и кои от тях липсват в платформите им:

  Bet365 Winbet Palms Bet Bwin 22bet
Създай залог / Bet builder х х
Затвори залог / Cash Out
Права колонка на живо
Залози през телефона
Статистика и резултати

Създай залог

Една от не толкова популярните функции, които биват предлагани от букмейкъри, като Bet365, Winbet, Bwint и още. С помощта на този инструмент вие можете да добавяте до 10 или дори повече различни пазари от едно събитие и така да се концентрирате само и единствено върху него. По този начин вие имате по-голям шанс за успех, като същевременно увеличавате и значително коефициента на фиша си.

Електронен фиш

Абсолютно всички бетинг брандове предлагат “Електронен фиш” в който само с едно кликване върху избраната от вас селекция можете да я добавите. Добавяйки пазари и селекции в него, коефициентът им автоматично се пресмята и актуализира и така не е нужно сами да вършите тези действия.

Cash Out

Това определено е най-популярната бетинг функция сред всички клиенти. С нея можете да си подсигурите печалба, дори и минимална, тъй като тя ви дава възможността да затворите залога си предварително. Ако смятате, че дадена селекция от вашия фиш няма да се развие както сте планирали, то можете просто да кликнете на бутона “Затвори залог” или “Cash Out” и така да вземете спечелената до момента сума.
Залози на живо

Едни от най-популярните типове онлайн залози са тези на живо. Огромна част от клиентите на букмейкърите предпочитат да поставят своите средства на вече започнали събития. Това е така защото по този начин те вече са проследили в каква посока отива срещата и могат да адаптират залозите си по-добре.

99% от букмейкърските сайтове и компании предлагат тази опция за залози, което означава, че можете да разучите кои “live” коефициенти са най-добри и да се възползвате от тях.

Статистика

Един от най-добрите начини да създаваме успешни залози в платформите на онлайн букмейкърите е използвайки техните раздели със статистика за срещите. В статистическите секции на компаниите за залози можем да проследим всичко за участниците или отборите от събитието до най-малката подробност.

Ако се интересуваме от: предишните им срещи помежду им, най-добрите им играчи, каква е формата им през сезона и още много други, то можем съвсем лесно да разберем тези неща използвайки статистиката.
Определено статистиката е полезна при създаването на фиш, тъй като може да ни даде адски много отговори за това кой отбор ще доминира, кой ще се защитава, колко картони, корнери или фалове ще има и така нататък

Мобилни залози

Почитателите на акумулаторни залози могат да бъдат изключително щастливи от развитието на технологиите в последните години. По този начин те получиха достъп до това да правят множествени залози където и когато поискат, като могат да го сторят използвайки мобилните си устройство. Голяма част от букмейкърите имат добре развити и стойностно направени мобилни версии или приложения, които дават възможността на клиентите им да правят залози от всякакъв тип.

Създай акаунт и играй с акумулаторни залози

Често Задавани Въпроси за множествените залози

❓ Мога ли да разчитам на залозите “Права колонка” да ми донесат добри печалби?

Това е може би най-добрият избор когато стане дума за високи печалби с малко заложени средства. Това е така защото коефициентите на всички селекции във фиша ви се умножават един с друг, а също така общата му става се умножава и със заложената от вас сума. По този начин можете да добавите над 10 събития и да поставите сума под 10 лева и също да имате възможността да спечелите огромна печалба.

❓ Какви типове акумулаторни залози съществуват?

Множествените залози са доста разнообразни, като има доста различни видове такива. В зависимост от вашето желание, то можете да създадете двойни, тройни, 4-кратни, 5-кратни,6-кратни, трикси, Лъки 15 и Голиат залози. Последните 3 от тях имат своите собствени правила и условия, които ако искате да разберете, можете да го направите малко по-нагоре в статията..

❓ На какви спортове и пазари мога да залагам в “Права колонка”?

Можете да залагате на абсолютно всички спортове и пазари предложени от конкретния букмейкър в който залагате. Именно това е и едно от предимствата на този тип залози, тъй като те ви дават свобода да правите каквито залози пожелете.

❓ Какви инструменти мога да използва при акумулаторните залози?

При акумулаторите можете да използвате широка гама от функции и услуги, които букмейкърите предлагат. Такива са: статистика, живо предаване, live залози, Кеш Аут, Bet builder и други. Всички те ще спомогнат за създаването на по-добър и успешен фиш, така че определено ги проучете и започнете да използвате.

Заключение

Залозите “Права колонка” са едни от най-добре замислените такива в целия букмейкърски бизнес. Те предлагат високи коефициенти, тъй като ставките на селекциите в тях се умножават и натрупват, както и шанс да залагате с по-ниски суми. Един от малкото минуси на този тип залагане е, че трябва да познаете успешно всичките селекции, които сте добавили в талона си, като само при една сгрешена - целият фиш ще се счете за неуспешен.

При акумулаторните залози също така можете да използвате и страхотните услуги и инструменти от букмейкърите с които да се улесните и да подобрите своя талон многократно. Често ще срещнете и доста бонус оферти специално за множествените залози, така че следете разделите с промоции от букмейкърите, за да не изпуснете страхотни предложения за допълнителни средства или награди.

Определено следвайки нашите съвети, вие ще успеете да създадете един страхотен акумулаторен залог и печалбата ви ще е почти гарантирана. Точно поради тази причина, нашия екип се постара да ви даде най-добрите съвети за залози на права колонка и се надяваме още много скоро печалбите ви да почнат да валят.

 

Запознайте се и с други интересни насоки за залози

Спортни Залози